Прокурорът на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан отхвърли в четвъртък

...
Прокурорът на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан отхвърли в четвъртък
Коментари Харесай

Главният прокурор от МНС отхвърли обвиненията, бил обект на заплахи

Прокурорът на Международния углавен съд (МНС) Карим Хан отхвърли в четвъртък обвиняване в неуточнено нарушаване, след като управителният орган на съда удостовери, че е бил известен за обвиняването, оповестява " Ройтерс ".

" Работил съм в разнообразни контексти в продължение на 30 години и никога не е имало сходна тъжба, подадена против мен ", сподели Хан в изказване.

Хан сподели, че е подготвен да сътрудничи на съда и означи, че неговият офис е бил обект на " доста офанзиви и закани ".

МНС е непрекъснат съд, който може да преследва лица за военни закононарушения, престъпления против човечеството, геноцид и закононарушение експанзия в държави-членки или от техни жители.

В момента съдиите на МНС преглеждат настояването на Хан от май за заповеди за арест против израелския министър председател Бенямин Нетаняху, неговия началник на защитата и водачите на групировката " Хамас ".

Случаят на Хан беше отправен до механизма за контрол на МНС през май. По това време не е формирано публично следствие, защото хипотетичната жертва няма да удостовери категорично обвиняванията пред надзорния орган.

В изказването си в четвъртък МНС не даде детайлности за хипотетичното нарушаване.

" Запознат съм с неотдавнашни обществени отчети по отношение на хипотетично непозволено държание от страна на прокурора на МНС по отношение на член на неговата работа ", сподели президентът на Събранието на страните по съглашението, органът, формиран от 124 държави-членки на съда.

Съдът се придържа към " политика на нулева приемливост към неразрешено държание, като тормоз, в това число полов тормоз, дискриминация и корист с власт ", се споделя в него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР